Animals Tòtem: el Colobrí

Quin missatge ens porta quan ens trobem un colibrí? Alegria, energia i bellesa.
Animals Tòtem: el Colobrí

Els colibrís són natius de les muntanyes d'Amèrica del Sud i són els ocells més petits del món, Hi ha espècies que poden arribar a mesurar inclòs bec i cua 5,5cm.
Els primers exploradors espanyols van cridar "joies voladores" a aquestes petites aus, que amb els seus brillants colors iridescents aquest nom no podia haver estat més apropiat. Al segle XVIII se'ls va assignar la seva pròpia família: Trochilinae, que en grec significa petit ocell.
Els colibrís es caracteritzen pel seu vertiginós aleteig, volen batent les ales a una alta freqüència, uns 80 aletejos per segon. Això els permet volar cap a enrere o de costat o romandre estàtics en l'aire.
S'alimenten principalment del nèctar de les flors, buscant la dolçor de la vida. La seva llengua és llarga i té forma de trompa, la qual cosa li permet xuclar el nèctar amb facilitat.
En observar el colibrí, veiem que són aparentment incansables. Sempre buscant activament el nèctar, que ens recorda que hem de buscar sempre allò bo a la vida i la bellesa de cada dia.
En moltes cultures tradicionals , el colibrí té una importància de gran abast religiós i espiritual. En els alts Caminis d'Amèrica del Sud, per exemple, el colibri es pren com un símbol de la resurrecció. Això és perquè cada colibri perd la vida i sembla que moren en les nits fredes, però torna a la vida de nou quan la sortida del sol porta la calor.
Per a moltes persones, el colibrí és la criatura que obre el cor. Quan assumim el poder del colibrí, la nostra vida es converteix en un paradís de plaers sensuals. Vivim de la bellesa, delectant-se amb flors, aromes, boira fina, i els gustos delicats.

Quan es converteix en el nostre tòtem, el colibrí ens ensenya a riure i gaudir de la creació, per apreciar la màgia d'estar viu, i la veritat de la bellesa.
El colibrí ens porta un missatge especial. El poder del colibrí ens dóna la capacitat necessària per enfrontar reptes que semblen inassolibles donant-nos la fortalesa per aconseguir-los.
Ens dóna el domini de la calma interna encara que per fora tot estigui agitat. També ens ensenya a prendre el nèctar dolç de la vida així com ell ho pren de les flors.
Quan aprenem això, gaudim les lliçons de la vida amb alegria al cor i sabem transmetre-la a tots els que ens envolten.

Imma Hospital Llop

Psicòlegs Barcelona

www.psicologiabarcelona.com