L'importància del Perdó en la psicoteràpia

Prefaci del Llibre "Los 7 Pasos del Perdón" de Daniel Lumera
En tots els meus anys de pràctica com a psicòloga i psicoterapeuta no he conegut una eina amb un poder transformador tan potent com els 7 Passos del Perdó de My Life Design.

És una tècnica que si s'aplica en el moment adequat és capaç d'estalviar-nos mesos de treball psicoterapèutic en un sol cap de setmana o en unes quatre sessions.

En psicoteràpia s'observa com la majoria de trastorns tenen les seves arrels en els abusos patits en la infància, ja siguin aquests físics com psicològics i / o sexuals.
Així és com la majoria del treball psicoterapèutic està enfocat a assimilar allò que va passar, acceptar-ho, integrar-lo i en definitiva perdonar-ho per poder sanar i viure lliures, sense ser víctimes del dany patit.
Podem trobar-nos traumes aïllats o trastorns de personalitat sencers, però al cap ia la fi, el treball és el mateix: desbloquejar records dolorosos, contactar amb l'emoció reprimida, es a dir, el trauma, acceptar-lo i perdonar-ho. La conseqüència d'haver pogut transformar aquest dolor en pau, alegria, alliberament, sanació i consciència és el que anomenem Perdó. I normalment en psicoteràpia això no arriba fins després de mesos sencers de treball psico-emocional.

Conèixer el Perdó de My Life Design ha estat una gran alegria per a mi com a psicòloga ja que mai hagués imaginat que quatre passos tan senzills fossin capaços de reduir el treball terapèutic d'una manera tan sorprenent com ho fa aquesta tècnica.

Val a dir que no tota la clau està en la tècnica, ja que per poder treure-li tot el suc cal utilitzar-la amb una actitud concreta, és a dir amb humilitat. Sense una actitud correcta, aquesta eina es queda a mig camí. I dono fe, pel que he experimentat en mi i en els meus pacients, que aquesta és una tècnica que és capaç de transformar el dolor més arrelat en una  gratitud infinita, més enllà de la dualitat i del conflicte patit.

El Perdó és capaç de mostrar-te quina és l'ensenyament més profund que existeix darrere de cada conflicte que vivim. És capaç de fer-te comprendre, de fer-te transcendir i alliberar-te de les càrregues més pesades. És capaç de fer-te entendre el veritable sentit d'estimar, de perdonar, i apropar-te al que en realitat es l'amor incondicional.

És impressionant veure com a través de la pràctica d'aquesta tècnica, un aprèn a veure en el conflicte una oportunitat per créixer i evolucionar i arriba a prendre's la vida sencera de forma diferent, molt més lleugera i en pau. De seguida comences a entendre com funciona la vida realment i te n'adones que darrere del dolor més insofrible hi ha un amor que va més enllà de l'imaginable per la nostra ment limitada. El perdó és un acte de cor i el cor et pot portar fins a l'infinit, fins a l'esfera més divina i exquisita que hi ha en tu. Així és com aprens que darrere de cada conflicte hi ha un despertar, una presa de consciència que et porta, cada vegada més, a un veritable sentit de l'existència i a un contacte més profund amb La Veritat.

Més enllà del judici, més enllà de la culpa, més enllà del dolor i de la dualitat, hi ha una veritat, accessible a tothom ... AQUÍ I ARA amb aquesta eina, transmesa amb amor des de la llum del cor.

Fanny Mas-Jordana Sánchez
Psicòloga i Life Designer.


Per concertar una cita per treballar amb el Perdó truca o escriu un watsap al (0034) 635.866.716.
Es fan sessions per Skype.