Sanar les relacions amb flors de bach

“no puc viure sense tu…, sense tu em moro...”
Sanar les relacions amb flors de bach

AGRIMONY- AGRIMÒNIA

Són persones que eviten quedar-se soles i en silenci per no enfrontar les seves pors, angoixes i sentiments. Per això intenten fugir dels problemes a través de diverses addiccions, aficions, fent bromes... El ser persones que neguen el seu dolor físic i emocional solen tenir un nus en la gola o en el pit.
D'alguna manera, Agrimònia proporciona una honestedat emocional amb un mateix i amb l'altre. A més ajuda a obrir la consciència i a reconèixer amb tranquil·litat el tipus de patró relacional que desenvolupes en certs moments i situacions.

CHICORY- XICOIRA

La personalitat tipus Chicory expressa el seu amor a través de la possessió, la demanda i la necessitat, fins a arribar a asfixiar a l'altre.
La relació amb l'altre es torna patògena quan aquest amor infinit s'ha transformat en egoisme. Quan s'arriba a aquest punt, la personalitat Chicory vol ser recompensat per l'amor donat i ho fa a partir del xantatge emocional i manipulació conscient o inconscient.
Algunes de les verbalitzacions que solen fer són les següents: “…amb el que jo t'he donat … i així m'ho pagues…”
De vegades pot manifestar-se a través d'una de les extensions o variants de Chicory: Willou. En aquest estat solen presentar-se com a víctimes del destí, mortificant-se i preguntant-se a si mateixos “per què la meva mare/pare/ fill… mai m'ha volgut?...”
El remei ajuda a sanar la relació amb la persona volguda transformant l'amor egoista en un amor generós, que es dóna lliurement respectant la llibertat i la individualitat de l'altre.

CENTAURY- CENTAURA MENOR

Centaury és una persona submissa als desitjos dels altres per la seva necessitat de ser estimada. No saben dir NO, ni posar límits a l'altre. Això li porta al punt de crear un vincle amo-esclau amb una persona més forta que ella com Chicory, un complementari perfecte.
En ser sovint les víctimes, conscient i/o inconscientment, del tipus de personalitat Chicory, és fàcil trobar aquesta dualitat d'arquetips a les xarxes familiars i de parella: Quan un fill és fidel a la lleialtat d'un avantpassat o d'un progenitor directe i intenta dedicar la seva vida a la seva mare, pare o parella i portar la càrrega per ell...

CHESTNUT  BUD- CASTANYER VERMELL

Chestnut Bud és una variant de Chicory i es poden donar els dos estats alhora.
És un remei que es dóna quan en una relació hi ha una preocupació excessiva per l'altre. És útil quan es crea una simbiosi patològica i una ansietat de separació, la qual cosa produeix una falta de diferenciació entre el Jo i l'ALTRE.
El remei ajuda a sanar la dependència de les relacions que han acabat i que un s'obstina a seguir vinculat patològicament. Dóna serenitat per seguir endavant sense l'altra persona (morta o no) o sense haver de preocupar-se per ella.
Verbalizacions típiques que es troben en aquestes relacions són:

  • “no puc viure sense tu…, sense tu em moro...”

 

 

Psicòlegs Barcelona